Groepen

Onze leeftijdsgroepen

IMG_0047
IMG_0056
IMG_0067
IMG_0075
IMG_0087
IMG_0101

Rakkers

Onze Rakkers zijn een toffe bende speelvogels van het 1ste en 2e leerjaar. Elke activiteit halen ze het beste uit zichzelf en leven ze zich volledig uit met pleinspelen, fantasiespelen en ongelofelijk hard ravotten! Spelen, actie, af en toe eens vuil worden, lachen en leren samenwerken zijn de basisingrediënten van een geslaagd KLJ-jaar voor deze groep. De Rakkers houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van ridders en prinsessen, Piet Piraat, Frozen en andere sprookjesachtige figuren.


De leiding Freya, Fien en Janne  geven steeds het beste van zichzelf en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de Rakkers elke activiteit weer hun energie kwijt kunnen!

Kadees

Klein, maar niet meer de kleinsten: de Kadees van het 3e en 4e leerjaar. Onze Kadees weten zich elke KLJ-ronde weer te amuseren! Ze zijn graag actief en houden van iets uitdagendere spelletjes waarbij ze zich volledig kunnen uitleven. Kadees houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn nieuwsgierig. Ze rennen door het bos, verkleden zich of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Kadees leren al wat meer samen spelen, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.


Jullie leidsters Ella, Meeri, Sam en Wiebke zijn klaar voor een spetterend jaar met onze Kadees!

Ninjo's

De kids van het 5e en 6e leerjaar hangen samen met hun leiding graag de aap uit. De Ninjos zijn een zotte bende die graag plezier maken en heel veel lachen. Elke ronde weer amuseren zij zich rot met hun leiding. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaties bij het knutselen of bundelen ze al hun krachten om samen de oplossing te vinden van moeilijke opdrachten. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Ninjos gaan er keihard tegenenaan in een pleinspel en willen winnen door gebruik van tactiek en snelheid.


Deze bende gaat zich dit jaar met hun zotte leiding Britt, Otte, Sarina en Tijs zeker amuseren!

Jojo's

De Jojo's van het 1ste en 2e middelbaar trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport of zetten het lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt! Onze Jojo's zijn een zotte bende die graag plezier maken en heel veel lachen.


De leiding Jef, Lore, Nanou en Romyweten deze enthousiaste bende elke ronde geweldig te amuseren en genieten van de creativiteit en energie die de Jojo's elke keer weer uitstralen. Op uitstap gaan vinden onze Jojo's geweldig, maar ook op de KLJ amuseren ze zich ook elke keer weer!

Yéyé'ers

De bijna-oudste groep van onze KLJ (3e en 4e middelbaar) neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Ze leven zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.


De Yéyé'ers vinden niets leuker dan zich gewoon kei hard amuseren en te lachen! Ze houden van eten en hebben elke keer weer de boeiendste weetjes bij. Toch leven ze zich ook volledig uit als ze zich mogen verkleden of super actief een spel spelen.


De leidsters Anaïs en Elise gaan zich super amuseren met deze toffe bende Yéyé'ers!

Alpha's

Spiksplinternieuw als groep op onze KLJ maar het allerminst nieuwe KLJ'ers te noemen: onze Alpha's. Deze leden zitten in het 5e middelbaar, het zijn de oudste leden, maar zeker niet de minsten!


Voor ze leiding worden, amuseren deze speelvogels zich iedere maand nog graag zelf op zaterdagnamiddag waar ze samen met de tofste leiding Kato en Nina de zotste dingen uitspoken. Verder geven zij ook 1 keer per maand leiding aan de 3 jongste groepen om zo te wennen aan het leiding zijn. Hier leren ze verantwoordelijkheid nemen, groeien in de leidingsgroep, grenzen verleggen en zich ondertussen vooral keihard amuseren: daarvoor moet je bij onze Alpha's zijn!

Leiding en bestuur

Ze zijn nog ouder dan onze oudste groep maar passen zich moeiteloos aan aan de leeftijd van andere KLJ'ers rondom hen. Deze enthousiaste bende vrienden van 24 jonge vrijwilligers (tussen 17 en 24 jaar) zorgt ervoor dat alles op de KLJ in goede banen wordt geleid. Duizend en één zotte spelletjes verzinnen, administratie in orde brengen, eetdagen en fuiven organiseren, kampen en weekends in elkaar boksen ... geen uitdaging is te groot voor ons team.


Wij zijn ongelofelijk fier op waar we vandaag staan als KLJ en bedanken jullie graag allemaal voor het vertrouwen en de kansen die jullie ons geven. Jullie laten ons groeien, DANKJEWEL!