Over ons

Wie zijn wij?

IMG_0047
IMG_0056
IMG_0067
IMG_0075
IMG_0087
IMG_0101

KLJ Balen is een jeugdbeweging voor alle jongens en meisjes uit Balen en omstreken vanaf 6 jaar. Om de twee weken komt ons felgroene leger samen op zaterdag van 13u30 tot 16u30 op de Biesakker (Sint-Andreasstraat 2) in Balen. We spelen er de knielappen van onze broek en de grasplekken in onze trui, we smeden er vriendschappen voor het leven en ontdekken er samen onze eigen wondere wereld.


We worden er opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen:

  • 1e-2e leerjaar: Rakkers
  • 3e-4e leerjaar: Kadees
  • 5e-6e leerjaar: Ninjos
  • 1e-2e middelbaar: Jojo's
  • 3e-4e middelbaar: Yéyé'ers
  • 5e middelbaar: Alpha's

Elke groep heeft een eigen team van enthousiaste en verantwoordelijke leid(st)ers met een (hoofd)animatorattest die elke activiteit opnieuw weer voor ons klaar staan en de zotste spelletjes in elkaar steken.


Meestal spelen we in onze eigen groep, maar af en toe doen we ook dingen samen met andere groepen: we houden een filmnamiddag, gaan op daguitstap, krijgen hoog bezoek met een mijter en een staf, ...


Het hoogtepunt van het KLJ-jaar is natuurlijk ons jaarlijkse kamp: Kadees, Ninjo's, Jojo's, Yéyé'ers en Alpha's gaan op kamp van 1 tem 9 augustus. Rakkers gaan mee vanaf 4 augustus. Waar we op kamp gaan, blijft een verrassing tot op het kampinfomoment.

Om al eens te oefenen voor dit kamp, gaat elke groep in het voorjaar ook op tweedaagse.


De leukste foto's van KLJ Balen vind je terug via cluster.